Hoppa till sidans innehåll

Skadegörelse på Huddinge BSKs utomhusbana

20 JUL 2017 12:50
Tre skjutbuttar har förstörts på Huddinge Bågskytteklubbs utomhusbana vid Visättra.
  • Skapad: 20 JUL 2017 12:50

Så har det då hänt igen. Någon gång efter kl.18:00 den 19 juli och kl.09:00 den 20 juli har någon eller några “roat” sig med att förstöra 3 av Huddinge BSKs skjutbuttar på utomhusbanan i Visättra.

Det är svårt att förstå varför eller vilka som ligger bakom. Inom bågskyttesporten i Sverige skjuter vi inte mot eller jagar levande djur, det är helt förbjudet.

Dessvärre är konsekvenserna desto tydligare. Klubbens utomhusverksamhet begränsas, tävlande skyttars möjligheter att träna mitt i högsäsongen försvåras, det riskerar att bli stopp för årets nya satsning med sommarkurser för nybörjare och det gräver stora hål i klubbens begränsade kassa. Dessutom tär det hårt på energi och kraft hos medlemmarna som ideellt ställer upp och ställer iordning banor och underhåller material.

Initialt innebär den här skadegörelsen 

1) att de medlemmar som åker och tränar på Huddinge BSKs utomhusbana på egen hand får vara beredda på att det saknas skjutbuttar på flera avstånd

2) att klubbens schemalagda organiserade träningstillfällen på måndagar och torsdagar kommer att hållas som vanligt, men att mer tid kommer behöva ägnas på förberedelser, ev. flytt av skjutlinje, in- och utbärning av buttar etc.

Vi välkomnar förstås också alla uppslag och ideer om hur vi kan motverka vidare skadegörelse. Detsamma gäller för förslag om hur vi alla kan hjälpas åt för att hålla skjutbanan tillgänglig så mycket som möjligt och på ett så bra sätt som möjligt under resterande utomhussäsong.
Har du ideer, prata med någon i styrelsen, skicka ett email till This is a mailto link eller kommentera i Huddinge BSKs Facebookgrupp för medlemmar.

Skribent: Helena Westin
Epost: Adressen Gömd


Prenumerera på Tidskriften Bågskytten

 

Tidskriften Bågskytten utkommer med 10 nummer om året med uppehåll i januari och i augusti. Detta kostar 300 kronor.

 

Under åren har vi publicerat mängder av artiklar kring den senaste skjuttekniska utvecklingen.

Compound, rehab-träning, skjutteknik på skelettnivå, nervsystemet, fysiologi, medicinsk vetenskap, trimning, pilvalstabellen, vibrationer, små träningsartiklar, regler m.m. Vad händer i förbundet i landslagen och internationellt, intervjuer och reportage har finns allt du behöver.

 

Prenumerationsavgiften betalas till Plus Giro: 37 90 05 – 2.

Glöm inte att skriva vad du heter och vart du bor.
Skriv ditt namn först på meddelanderaden om du betalar över nätet.

Postadress:
Huddinge BSK - Bågskytte
Fredrik Beckman, Violstigen 1
14265 Trångsund

Besöksadress:
Huddingehallen, Gymnasietorget 2
14185 Huddinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info