Hoppa till sidans innehåll

Möte i Huddinge Bågskytteklubb

18 SEP 2013 06:22
Vi kallar härmed till möte måndagen den 23/9 kl 19.00 i lokalen för att diskutera klubbens framtid (se tidigare mail) .
Ett event kommer att skapas på Facebook, anmäl där att ni kommer.
All träningsplanering för tiden efter 23/9 har frysts.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 19:45

KALLELSE TILL MÖTE I HUDDINGE BÅGSKYTTEKLUBB
Vi kallar härmed till möte måndagen den 23/9 kl 19.00 i lokalen för att diskutera klubbens framtid (se tidigare mail) .
Ett event kommer att skapas på Facebook, anmäl där att ni kommer.
All träningsplanering för tiden efter 23/9 har frysts.
Det innebär att vi just nu inte har någon planerad träning alls efter 23/9 innan vi diskuterat oss fram till en lösning för hur det ska hanteras.
Välkomna till ett viktigt möte. Ta med alla era idéer.
Björn Lindqvist
ordförande i Huddinge BSK
----

 

*** Viktig information till alla medlemmar! ***
 
Hej medlemmar! 
Hoppas att sommaren har varit skön!  Jag ber er läsa det här mailet noga och verkligen tänka till.
 
Klubben har en potentiellt lysande framtid med många skyttar, stora framgångar, ny utomhusbana och kanske på längre sikt även ny inomhusbana.
Vår ekonomi är hyfsad, men det kommer att kosta mycket att ta hand om våra egna materialbehov och våra tävlingsåtaganden framöver, så vi måste fortsätta att jaga in bidrag.
 
Vi har dock ett problem; samma problem som många andra föreningar har, dvs ansvars-fördelning och engagemang hos medlemmarna.
Vi är en ideell förening där medlemmar förväntas hjälpa till utan ersättning. Några anmäler sig frivilligt, jobbar massor och gör bra jobb, det gäller både ungdomar och vuxna - men de är för få. 
Under 2012 och 2013 (och egentligen sedan starten för flera år sedan) har klubbens ledning och vissa ansvariga medlemmar jobbat mycket hårt och massor av timmar med olika stora ansvarsområden. 
Det har gett stora och bra resultat. Det handlar om att hjälpa nybörjare, planera och sköta träningar, sköta närvarorapportering, fixa nya banor, städa, jaga bidrag, köpa/laga material, träffa kommunen, sköta ekonomin, osv.
 
Exempel på vanliga problem vi står inför :
  • Det är ofta väldigt svårt att få föräldrar att hjälpa till som skjutledare under träningarna. Inte ens en timme per termin går att få till, trots att deras barn får professionell träning samtidigt och ingen förkunskap behövs.

  • Medlemmar eller medlemmars föräldrar anmäler sig inte till de få arbetstillfällen vi har eller kommer inte till de få möten vi har.
    Två färska exempel är Visättradagen som redan varit och Huddingehallens 40-årsfirande den 7/9.

  • Föräldrar skjutsar till banorna utanför bokad träningstid och förväntar sig utan förvarning att deras barn ska få hjälp med träning eller trimning, vilket drabbat de mer erfarna skyttar som råkat vara på plats. 
    Det är viktigt att ha i åtanke att alla våra tränare också är aktiva bågskyttar som själva tränar och tävlar.
I andra länder finns bågskyttehallar som påminner om bowlinghallar där man kan dyka upp oanmäld, betala en entimmesavgift och skjuta lite för att sedan aldrig mera visa sig. Vår klubb fungerar inte så.
Vi som förening har hittills haft mycket låga krav på våra medlemmar och/eller deras föräldrar, det kommer att behöva ändras. 
Vi har också jämförelsevis låga medlemsavgifter. Det vill vi helst inte ändra, men vi kanske blir tvungna för att vi måste börja avlöna de få som ställer upp?
Vi har hittills inte heller haft några särskilda krav på ungdomar över en viss ålder eller ungdomar som får specialträning i tävlingsgruppen. Kanske ska det ändras?
 
Du som läser det här, hur mycket har du rent praktiskt, utan påminnelser, hjälpt till under det senaste året eller halvåret? 
Om alla medlemmar och föräldrarna till våra ungdomar skulle lägga ner en timme per termin så skulle vi få en arbetsinsats på över 200 timmar. Vilken hjälp det skulle ge!  Idag tvingas istället ett fåtal personer i klubben själva lägga massor av tid för att klubben ska kunna fungera.
Vi får ofta höra argumentet att det är svårt att hjälpa till om man inte kan något om bågskytte.  Vi svarar alltid samma sak: Dels behövs inte bågskyttekunskaper i 90% av alla arbetsuppgifter och dels har klubben erbjudit snabba utbildningar, information och stöd vid många tillfällen. 
Ett annat vanligt argument är att det är så mycket annat man ska göra i sin vardag; "har inte tid". Visst är det så, men det gäller oss alla.
 
Eftersom endast en handfull personer aktivt hjälper till så är klubbens framtid i fara om de fortsätter att känna att gensvaret och engagemanget från övriga inte finns.  
Vi kommer att kalla till möte under tidiga hösten för att diskutera detta. Kom på mötet ! Kallelse kommer  på mail och via Facebook.
 
Alla synpunkter på hur vi kan förbättra situationen mottagets tacksamt även innan vi ses på mötet.  Ring gärna.
 
Tack,
 
Björn Lindqvist
ordförande i Huddinge BSK
Skribent: Anne Holmgren

Boka.se

Huddinge Bågskytteklubb bokar träningar via ett bokningssystem från Boka.se idag!


Postadress:
Huddinge BSK - Bågskytte
Michael Bron, Bolmensvägen 3 lgh 1102
12050 Årsta

Besöksadress:
Huddingehallen, Gymnasietorget 2
14185 Huddinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info