Hoppa till sidans innehåll

Skadegörelse av bågskyttebanan i Visättra

27 APR 2016 14:09
Under våren 2016 har Huddinge Bågskytteklubbs tavlor i Visättra blivit utsatta för upprepad och planerad skadegörelse med plåtsaxar, yxor och eld. Denna skadegörelse riskerar bl.a. att starkt begränsa klubbens möjligheter att erbjuda möjligheten att träna bågskytte under sommarlov och semestertider.
  • Uppdaterad: 27 APR 2016 16:44

Huddinge bågskytteklubb är en ideell förening där samtliga tränare och funktionärer ställer upp gratis för att erbjuda barn och vuxna en rolig och meningsfull fritidsaktivitet.

Bågskytte är en sportaktivitet som lämpar sig särskilt bra att utöva utomhus sommartid och då anordnas också en hel del tävlingar runt om i landet. Huddinge Bågskytteklubb har därför investerat en hel del ekonomiskt för att skapa en  bågskyttebana utomhus som alltid ska kunna finnas tillgänglig för klubbens alla medlemmar under sommarsäsongen.
Barn och ungdomar ska kunna passa på att ägna sig åt bågskytte under sommarlovet, våra tävlande bågskyttar ska ha möjlighet att träna extra inför tävlingarna och alla våra medlemmar ska kunna ta vara på den vackra sommaren och kunna skjuta båge på dagar och tider som passar var och en.

Möjligheten att erbjuda den här fria tillgången till bågskyttebanan hotas nu av den upprepade skadegörelsen av bågskyttebanans tavlor i Visättra.


Bågskytte har de senaste åren blivit extra populärt efter att ha förekommit i ett flertal storfilmer och populära böcker. Det finns dock en stor skillnad mellan det bågskytte som förekommer i filmer och litteratur, jämfört med vad vi inom svenska bågskyttesporten utövar - vi bedriver nämligen INTE NÅGON FORM AV JAKT PÅ LEVANDE DJUR. Det är helt förbjudet i Sverige och inte något som Huddinge bågskytteklubb överhuvudtaget ägnar sig åt.

Det finns däremot grenar inom bågskyttesporten i Sverige där vi skjuter mot konstgjorda djurmodeller eller tavlor med djurmotiv.


Kanske är det en missuppfattning kring bågskytte och jakt, kanske är det någon helt annan anledning, som ligger bakom skadegörelsen av bågskyttebanan i Visättra.
Oavsett anledning så påverkar skadegörelsen alla negativt. Inte bara klubbens ekonomi utan också orken hos alla oss som jobbar gratis på sin fritid. Men inte minst drabbas våra tävlande medlemmar som behöver möjlighet att träna så mycket som möjligt, samt barn, ungdomar och vuxna som riskerar missa tillgången till en meningsfull sportaktivitet under sommarlovet och semestern.


Vi på Huddinge Bågskytteklubb hoppas innerligt att skadegörelsen skall upphöra så att vi inte måste begränsa tillgången till bågskyttebanan i Visättra.
Vi ber er som bor och rör er i området vid bågskyttebanan i Visättra att vara uppmärksamma och meddela polisen om ni skulle se någon som åter igen förstör på vår skjutbana.

Vi vädjar till er som av en eller annan anledning är missnöjda med bågskyttebanan och vår aktivitet där att höra av er till oss i Huddinge Bågskytteklubb, så att vi kan reda ut eventuella missförstånd och så att vi från klubbens sida kan få en ökad förståelse för era synpunkter.


Vi välkomnar alla som är nyfikna på, eller av en eller annan anledning vill veta mer om bågskytte eller Huddinge Bågskytteklubbs verksamhet, att ta kontakt med oss. 
Är du själv intresserad av att pröva på/börja med bågskytte så anmäl gärna ditt intresse för våra nybörjarkurser.

 

Med vänlig hälsning,

 

Huddinge Bågskytteklubb
www.huddingebsk.se

email: This is a mailto link

Skribent: Helena Westin
Epost: This is a mailto link

Boka.se

Huddinge Bågskytteklubb bokar träningar via ett bokningssystem från Boka.se idag!


Postadress:
Huddinge BSK - Bågskytte
Michael Bron, Bolmensvägen 3 lgh 1102
12050 Årsta

Besöksadress:
Huddingehallen, Gymnasietorget 2
14185 Huddinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info